10.04.09

Ärataski surnu üles!

Täna on Suur Reede, Kristuse ristilöömise päev. Kohe tulevad seejärel ülestõusmispühad, mil Kristus tõusis surnuist. Skeptikud väidavad, et sihuke asi on ilmvõimatu, kes juba korra surnud, see surnuks jääb.
Aga ei ole ühtigi, surnuist äratamist on siinsamas Eestimaalgi ette tulnud. Ligi paarkümmend aastat tagasi Virumaal ja sai sellega hakkama tollane diakon Avar Pentel.
Lugu juhtus nii:
Suri üks üksi elanud naisterahvas. Sugulased korraldasid matused kodunt ärasaatmisega. Enne tassisid toa tühjaks, jagasid napi vara omavahel laiali.
Talitust kutsuti pidama Avar Pentel. Kõik oli kena, Pentel alustas korrakohaselt tervituse ja palvega, luges natuke Piiblit. Kõne oli ka tavapärane, elust, surmast ja ülestõusmise lootusest. Aga just siis kui Pentel ülestõusmisest rääkis, hakkas naine kirstus liigutama, tegi silmad lahti ja tõusis istuli. Vaatas segaduses oma tühja tuba. Matuseliste ehmatus muidugi oli suur.
Eks tuli siis matused ära jätta ja laialitassitud asjad tagasi tuua. Aga Avar Pentelit enam matusetalitust pidama hästi ei julgetud kuhugi kutsuda, mine tea, mis veel juhtuda võib...
Nüüdseks on Avar Pentel siirdunud ortodoksi kiriku teenistusse.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jah, ilmselt nii see on

Anonüümne ütles ...

Ei usu. Kas see oli 1.aprillil?